JRC Reaksiyon Duvarı Laboratuvarında eğitim olanağı

jrc-reaksiyon-duvari-laboratuvarinda-egitim-olanagi

JRC Reaksiyon Duvarı (Reaction Wall of the European Laboratory of Structural Assessment – ELSA) yapıların depremlere ve diğer doğal ve insan kaynaklı tehlikelere karşı güvenlik değerlendirmesi için tam ölçekli numuneler üzerinde deneysel testler yapabilen bir tesistir. Tesiste yapılan çalışmalar kapsamında aşağıdaki konuları kapsayan bir eğitim düzenlenecektir: 

  • ELSA Reaksiyon Duvarının Çalıştırılması

  • Deneysel araştırma projelerinin yaşam döngüsü

  • Büyük ölçekli yapılarda döngüsel ve psödodinamik testler için kontrol sistemleri

  • Uygulamalı test örnekleri (örneğin kalibrasyon, döngüsel, psödodinamik, alt yapılı ve dağıtılmış testler)

Eğitim programının süresi 5 gündür ve 7-11 Ekim 2024 veya 4-8 Kasım 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Ayrıntılı bilgiye ve başvuru için gerekli dokümanlara buradan ulaşabilirsiniz. 

JRC, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu Widening ülkelerinden katılımcılar için seyahat ve harcırah masrafları özelinde katkı sağlayabilir. Bu katkılar ile ilgili kurallara buradan ulaşabilirsiniz.

Eğitim konuları listesinden farklı bir konu talep etmeniz durumunda, fizibilite hususlarını değerlendirmek için JRC-OPEN-ELSA@ec.europa.eu adresi ile iletişime geçebilirsiniz. Başvurular JRC-RI-TRAINING-CB@ec.europa.eu adresine gönderilmelidir. Son başvuru tarihi 14 Mayıs 2024’tür.

JRC’nin altyapıları ile ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. JRC ile ilgili olarak websitemizi ziyaret edebilirsiniz. 

JRC

26.03.2024 |  Teknoloji ve Araştırma Merkez Laboratuvarı